Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

niespodzianka w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomidor 10 sztuk
parówki 10 sztuk
musztarda 1 opakowanie
białko 2 sztuki
baleron plastry
ser gouda 30 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: niespodzianka w cieście

Ciasto francuskie rozkładamy i tniemy paski o szerokości ok 3-4 cm. Na każdym pasku układamy baleron ( lub szynka wędzona ), a następnie pokrojone w plasterki pomidorki jeden obok drugiego i ser. Parówkę obieramy z owijki a następnie zawijamy ją w ciasto francuskie. Układamy na blaszce i smarujemy białkiem. Pieczemy ok 15-25 min. Smacznego !!

( Mi zazwyczaj wychodzi po 3 plasterki baleronu i 3 plasterki sera oraz średnio 6 plasterków pomidora na jeden kawałek ciasta francuskiego ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 05.03.2014 08:46
lubię takie niespodzianki:)
RenataZ-et 08.09.2012 10:13
Świetny pomysł
Justyna Jussstiii 26.09.2011 15:27
super
artur7 22.06.2011 14:58
smaczne i ciekawe
IlonaAlbertos 23.09.2010 11:27
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak