Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki przykryte duszoną cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

paluszki wieprzowe 4
cebulka 1\\2 kg
Przyprawa curry orientalna Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
pieprz
przyprawa do gyrosa
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki przykryte duszoną cebulką

Cebulkę szatkujemy , albo kroimy w krążki , roztapiamy tłuszcz i najpierw smażymy paluszki a w między czasie do miseczki gdzie znajduje się cebulką wsypać wszystkie przyprawy i odstawić do lodówki do czasu usmażenia paluszków . Następnie paluszki przełożyć i szczelnie zamknąć aby były ciepłe i przekładamy cebulę w miejsce paluszków podsmażyć 5 minut a potem zalać 1\\2 szklanką wody i dusić 20 minut . Powinien wyjść sos.Czekamy aż troszkę odparuje i nakładać na talerze najpierw paluszki i przykryć cebulką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.04.2013 20:17
też tak robię :)
babcia
babcia 03.05.2012 12:04
super , też mi sie podoba
babcia
babcia 03.05.2012 12:04
super , też mi sie podoba
magical66 22.03.2011 10:14
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak