Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami budyniem i wiórkami kokosowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1/2 szklanki
mąka 1 i1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
woda 4 łyżki
olej 4 łyżki
jabłka 1 kg
budyń śmietankowy 3 opakowania
masa
jajko 2 szt
cukier 1 szklanka
margaryna 3/4 kostki
wiórki kokosowe 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami budyniem i wiórkami kokosowymi

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż się rozpuści. Dodać żółtka, wodę, mąkę z proszkiem a na koniec olej, lekko wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną blachę i podpiec 30 min.
jabłka obrać i pokroić w ósemki i lekko obgotować w 1 litrze wody. Gorące jabłka poukładać na ciepły biszkopt. Na wodzie z jabłek (troszkę odlać i szybko wystudzić na rozmieszanie budyniu). Ugotować budynie śmietankowe. Gorący budyń rozłożyć na jabłka.
Masa kokosowa:
Jajka wymieszać z cukrem i wiórkami, dodać roztopioną margarynę i wymieszać. Rozlać na budyń i zapiec około 20-25 min na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.03.2011 08:25
mniam, mniam .....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak