Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż się rozpuści. Dodać żółtka, wodę, mąkę z proszkiem a na koniec olej, lekko wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną blachę i podpiec 30 min.
jabłka obrać i pokroić w ósemki i lekko obgotować w 1 litrze wody. Gorące jabłka poukładać na ciepły biszkopt. Na wodzie z jabłek (troszkę odlać i szybko wystudzić na rozmieszanie budyniu). Ugotować budynie śmietankowe. Gorący budyń rozłożyć na jabłka.
Masa kokosowa:
Jajka wymieszać z cukrem i wiórkami, dodać roztopioną margarynę i wymieszać. Rozlać na budyń i zapiec około 20-25 min na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    mniam, mniam .....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !