Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl
jajko 4 szt
margaryna 25 dag
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
otarta skórka z cytryny 2 łyżeczki
aromat cytrynowy 1/2 łyżeczki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Foremkę babki posmarować masłem, posypać bułką tartą. Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej, wlać roztopioną, przestudzoną margarynę, dodać aromat i skórki. Dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.01.2014 17:09
Wygląda wspaniale.
Bernadeta1 19.10.2012 00:50
pychotka
Motorek 08.07.2012 11:03
mniam, pycha
Iwusia 10.03.2012 23:48
piękna ta Twoja babeczka
olkaaa 21.12.2011 10:10
super
przejs 01.10.2011 12:40
smakowita!
monika154 22.05.2011 13:09
apetycznie wygląda
monika154 22.05.2011 13:09
apetycznie wygląda
monika154 22.05.2011 13:09
apetycznie wygląda
MAR3STA 22.03.2011 16:50
już niedługo ten przepis będzie jak znalazł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak