Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny ryż z bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
bekon 10 dag
kiełbasa 10 dag
szynka gotowana 10 dag
piwo jasne 1/2 l
cebula 1 szt
masło 5 dag
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny ryż z bekonem

Na patelnię włożyć masło, dodać posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę bekon, kiełbasę i szynkę, podsmażyć. Wszystko przełożyć do rondla, wlać piwo, wsypać ryż i gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie zdjąć z ognia, dodać ketchup, zer żółty, sól i pieprz, wymieszać. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.01.2014 18:03
sycące danie
IlonaAlbertos 28.08.2012 23:23
Ciekawe połączenie.
Motorek 26.12.2011 22:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak