Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z rabarbaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
cukier 8 dkg
imbir
jogurt naturalny 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: deser z rabarbaru

Łodygi rabarbaru myjemy i kroimy na spore kawałki. Dodajemy cukier. Posypujemy łyżeczką świeżego, posiekanego korzenia imbiru. Rabarbar wstawiamy na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Po upieczeniu odlewamy sok, a z rabarbaru robimy w mikserze puree. Rozdrabniając miąższ dodajemy 2 łyżki soku. Połowę rabarbaru dodajemy do jogurtu. Dokładnie mieszamy. Do szklanych, wysokich pucharków nakładamy jaśniejszy mus, a na wierzch – warstwę rabarbarowego puree. Pucharki przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Mus jest najlepszy, gdy mocno go schłodzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 26.09.2011 11:10
pyszny
anemon 24.06.2011 06:33
Szybko i smacznie, tak lubię.
Małgorzata113 22.03.2011 07:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak