Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka pod pierzynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 18 proc 1 litr
jabłka 1 kg
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
karkówka 6 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka pod pierzynką

karkówkę pokroić w plastry jak na schabowe lecz ich nie rozbijać. Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem. Jabłka oskrobać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gęsiarkę dobrze nasmarować olejem i kłaść na dno karkówkę , na to kładziemy warstwę jabłek i na koniec zalewamy śmietaną. Pieczemy na średnim ogniu lub w piekarniku. podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.08.2013 10:06
wygląda świetnie
ewelina/bunia 04.06.2012 10:24
mniam
kate.500 27.05.2011 08:33
ciekawa jestem smaku, zapewne super
kome 26.03.2011 14:34
To mi pasuje...
Małgorzata113 22.03.2011 07:17
świetny przepis
Sylwia88 22.03.2011 00:54
pycha
patusia 22.03.2011 00:28
Fajny przepis. Na pewno taka karkówka jest pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak