Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki na zielono

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała część pora 5 dkg
oliwa 1 łyżka
sól
szczypiorek
sos
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
sól
zielony mielony pieprz
wasabi 0,5 (pasta)
krewetki koktajlowe 20 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki na zielono

Pora kroimy w plasterki. Zamrożone krewetki wrzucamy na suchą gorącą patelnię, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 2 minuty. Przecedzamy. Powstały płyn zlewamy do garnka, dodajemy śmietanę wymieszaną z przyprawami i Wasabi, doprowadzamy do wrzenia.
Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy pora i szklimy go. Dodajemy krewetki i przyprawy, smażymy przez 1 minutę. Na talerz wylewamy sos, na niego wykładamy krewetki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 14.08.2011 22:08
jak ja lubie owoce morza!
halinka1011 22.03.2011 07:23
świetny przepis
Sylwia88 22.03.2011 00:55
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak