Sposób przygotowania

Pora kroimy w plasterki. Zamrożone krewetki wrzucamy na suchą gorącą patelnię, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 2 minuty. Przecedzamy. Powstały płyn zlewamy do garnka, dodajemy śmietanę wymieszaną z przyprawami i Wasabi, doprowadzamy do wrzenia.
Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy pora i szklimy go. Dodajemy krewetki i przyprawy, smażymy przez 1 minutę. Na talerz wylewamy sos, na niego wykładamy krewetki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    jak ja lubie owoce morza!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !