Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę. Grzyby oczyścić, pokroić na większe kawałki. Wrzucić je do wrzątku i gotować 5 minut (od momentu rozpoczęcia wrzenia). Odcedzić. Wywar zachować.
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać. Na zimną patelnię wlać olej, wrzucić cebulę, włączyć gaz. Smażyć do momentu, aż cebula będzie szklista, dodać czosnek, chilli i grzyby. Smażyć razem przez 5 minut. Wlać 3 szklanki wywaru z grzybów. Dusić pod przykryciem 20 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, 10 łyżkami zimnej wody i przyprawami. Wlać do grzybów. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    zajefajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !