Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe piersi z kaczki z imbirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kaczki 4
sok z pomarńczy 250 ml
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe piersi z kaczki z imbirem

Nacinamy skórę piersi bardzo delikatnie , w taki sposób aby nie przeciąć mięsa , zalewamy sokiem ,dajemy imbir i dokładnie przykrywamy wstawiamy do lodówki na kila godzin. Następnie wyjmujemy piersi z tej zalewy musimy osuszyć natrzeć solą , pieprzem i smażyć na patelni , jak zobaczymy że mięsko będzie miało kolor odpowiedni to wtedy wlewamy cały ten sok , tylko trzeba go odcedzić , nadal dusimy aż cały ten sok wyparuje , Ostudzone piersi już wyjęte kroimy w plasterki w poprzek włókien . Mięso powinno być lekko różowe w środku, i możemy podawać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak