Sposób przygotowania

1. Do gotującego mleka wsypujemy kaszę manną i chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Wszystko chłodzimy.
2. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie dodajemy wystudzoną kaszę manną. Wszystko razem ucieramy.
3. masę dzielimy na 2 części i do jednej dodajemy kakao.
4. Tortownicę wykładamy biszkoptami i wykładamy na nie kakaową masę, następnie biała. Na masie możemy ułożyć jakieś owoce i następnie polać na nie wcześniej przygotowaną galaretkę. (Nie może być gorącą. Najlepiej polewać ja na ciasto kiedy będzie się już trochę ścinać).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    djkatee

    W punkcie 2 powinno być: Masło ucieramy z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami, następnie dodajemy wystudzoną kaszę manna. wszystko ucieramy. Zgłosiłam do edycji, ale zanim edytują przepis piszę tu aby nie było problemów.
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !