Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 20 dkg
cukier puder 30 dkg
cytryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: Masa cytrynowa

Masło z cukrem ucieramy do białości dodając cytrynę z miąższem, ucieramy aż masa będzie puszysta i jednolita.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 02.01.2014 12:08
Proponuję użycie wyłacznie masła do tej prostej masy - a zamiast miąższu cytryny wystarczy sok i troszkę utartej skórki :) Wypróbowane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak