Sposób przygotowania

Biszkopt : ubijamy białka na puszystą piankę dodajemy cukier i po jednym żółtku. Mąkę tortową przesiewamy i dodajemy gdy nie ma już cukru. Przesianą mąkę ziemniaczaną, proszek i kakao delikatnie mieszamy razem ze wszystkim. Piec nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy 20min.

Po ostygnięciu biszkopt przekrawamy na połowę. Jedną część kładziemy na blaszkę a w drugiej wykrawamy kieliszkiem kółka. Banany kroimy w plastry o okl 2 cm. Na biszkopt kładziemy 3/4 masy (budyniowej lub karpatkowej), kładziemy drugą część wykrojonego biszkoptu w kółka kładziemy pokrojone banany i przykrywamy kółeczkami na wierz kładziemy resztę masy. Na to ubijamy 1/2 śmietany kremówki + 2 łyżki cukru pudru, na sam koniec rzucamy starta czekoladę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne jest takie ciasto
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności:)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    rewelacyjne ciacho! do wypróbowania:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    MNiam,moje smaki !
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wyglada fantastycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !