Sposób przygotowania

Do głębokiego naczynia nalać wody. Wrzucić surowe, całe jajko i dodawać tyle soli aż jajko wypłynie do góry. Kiedy mamy już dostateczną ilość soli, wyjmujemy jajko i odkładamy na bok. Do osolonej wody wkładamy przygotowaną szynkę, tak by woda przykryła całą sztukę mięsa.

Dodajemy pieprz czarny, kolorowy, liście laurowe, ziele angielskie, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek. Wszystko mieszamy.

Sztukę mięsa w solance umieszczamy na jakieś 4-7 dni w lodówce.

Po upływie tego czasu pieczemy w rękawie.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    aż ślinka leci;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !