Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 24 dag
masło 20 dag
żółtk 3 sztuki
śmietana kwaśna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówki

Zarobić ciasto. Włożyć do lodówki, żeby stwardniało ( można piec na drugi dzień). Wałkować cieniutko. Upiec dwa równe placki.

Krem:

¾ l mleka,
1 ½ szkl cukru,
3 łyżki mąki pszennej,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
2 żółtka, cukier waniliowy.

Z podanych składników ugotować budyń. Jeszcze ciepły wyłożyć na upieczone ciasto, przykryć drugim plackiem, potrzepać cukrem pudrem i pokroić kremówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 21.03.2011 19:56
Ja robię dość często kremówkę tylko mam inny przepis na ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak