Sposób przygotowania

W garnku podgrzewamy śmietankę ,kiedy zaczyna wrzeć zgasić ogień wsypać galaretkę smak wg.uznania
(tutaj pomarańczowa )
Energicznie zamieszać i schłodzić .
Schłodzona tenżejąca masą smarujemy wafle dociskamy ,kroimy na trójkąty.
Do przyzadzonej masy jeszcze ciepłej można dodać po trochu 250 dkg.margaryny lub masła będzie raz wiecej masy i łatwiej będzie ją rozprowadzić ,ale bez margaryny czy masła przepis jest mniej kaloryczny.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    świetne wafle
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania68

    Uwielbiam takie wafle, dawno ich nie robiłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !