Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT II

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka ziemniaczana 1/2 szkl.
mąka tortowa 1 szkl.
cukier 1,5 szkl.
ocet 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy - -
Bułka tarta klasyczna Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT II

Białka ubijać na sztywno dodając cukier.
Osobno zmiksować na puszystą masę żółtka z octem oraz proszkiem do pieczenia.
Pianę z białek połączyć z masą z żółtek, delikatnie wymieszać, dodać połączone ze sobą mąki, ponownie delikatnie rozmieszać.
Masę przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blachy.
Piec w temp. ok. 160 st. C. ok. 30 min. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 28.03.2011 21:11
ale wyrósł!super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak