Sposób przygotowania

Mięso zagotować w osolonej wodzie. Zebrać szum. Gotować bez przykrycia ok. 20 min. Dodać obraną, umytą i przekrojoną na kawałki marchew, połówki oczyszczonego korzenia pietruszki, seler, por oraz podsmażoną cebulkę.

Kolejno dodać ziarna ziela angielskiego, posiekany koper, obrane umyte, obrane i pokrojone na kawałki ziemniaków. Ugotować bulion
.
Gotującą się zupę przyprawić pieprzem czarnym, ziołowym, oraz odrobiną kucharka.
Pod koniec zaprawić śmietaną rozrobioną z łyżką mąki (uważać, żeby się nie zważyła).

Przed podaniem posypać natką pietruszki. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !