Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JARZYNOWA ZE ŚMIETANĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4 sztuki
marchewka 3 sztuki
pietruszka korzeń 2 sztuki
seler - -
por - -
cebula 1 sztuka
koper świeży - -
ziemniaki 1/2 kg.
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna - do smaku
śmietana - -
pietruszka nać - -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JARZYNOWA ZE ŚMIETANĄ

Mięso zagotować w osolonej wodzie. Zebrać szum. Gotować bez przykrycia ok. 20 min. Dodać obraną, umytą i przekrojoną na kawałki marchew, połówki oczyszczonego korzenia pietruszki, seler, por oraz podsmażoną cebulkę.

Kolejno dodać ziarna ziela angielskiego, posiekany koper, obrane umyte, obrane i pokrojone na kawałki ziemniaków. Ugotować bulion.

Gotującą się zupę przyprawić pieprzem czarnym, ziołowym, oraz odrobiną kucharka. Pod koniec zaprawić śmietaną rozrobioną z łyżką mąki (uważać, żeby się nie zwarzyła).

Przed podaniem posypać natką pietruszki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 14.04.2011 22:53
bardzo lubię
MAR3STA 28.03.2011 21:12
mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak