Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż do otrzymania puszystej masy, dodać żółtka, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

Masa:
Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pod koniec dodajemy schłodzoną galaretkę (rozpuszczoną w 0,5 litra gorącej wody) i mieszamy z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i ananasami. Masę wlewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki aż stężeje ( można nasączyć biszkopt sokiem z ananasów lub brzoskwiń).
Temperatura pieczenia 180C
Czas pieczenia: 20-30 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super wygląda, ślinka leci;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    piękny;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mmmm pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    dobry
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !