Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: połączyć oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sok malinowy, posiekany czosnek, sok z cytryny, oregano i sól.
Dynię pociąć na 3-4 cm kawałki i ułożyć w formie do pieczenia, wymieszać z pomidorami pokrojonymi na ćwiartki i całymi ząbkami czosnku, posypać drobno posiekaną cebulą, zalać marynatą, wymieszać. Odstawić na 2 godziny, piec w dobrze rozgrzanym piekarniku, sprawdzić kiedy dynia będzie odpowiednio miękko upieczona

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !