Sposób przygotowania

Składniki:
* 3 plastry karkówki b/k
* 2 jajka
* bułka tarta do panierowania
* 1 czubata łyżka przyprawy do karkówki
* 9 małych mrożonych brykietów szpinaku z czosnkiem
* łyżka masła
* 1 duży lub 2 małe pomidory
* 3 duże pieczarki
* 6 plastrów sera śmietankowego z ziołami
* sól czosnkowa
* pieprz ziołowy
* szczypiorek-1,3 pęczka
* 3 łyżki majonezu
* 3 łyżki keczupu
* olej do smażenia

Karczek umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawą do karkówki. Jajka rozkłócić z odrobiną soli. Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron.

W małym rondelku roztopić masło i wsypać brykiety szpinaku z czosnkiem, mieszać, aż się rozmrozi.
Na usmażonym mięsie rozsmarować szpinak,rozłożyć umyte i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Na wierzchu nałożyć po 3 plasterki pomidora. Cienko posmarować majonezem i oprószyć solą czosnkową i pieprzem ziołowym. Przykryć każdy kawałek mięsa dwoma plastrami sera śmietankowego z ziołami. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, ustawić opiekacz górny i zapiekać ok. 15 minut. Polać keczupem. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Musi być bardzo smaczny:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Szkoda, że mnie nie stać na taki karczek....
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszności
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pieknie podane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ciekawe, ja mam skromniejszy przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    karczuś... to jest to :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !