Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny 1 litr
szczaw 25 dag
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
mleko ¾ szklanki
sól
cukier 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa z jajkiem

Liście szczawiu umyć, włożyć do garnka razem z masełkiem dusić ok. 10 minut, nie podlewając wodą. Po tym czasie szczaw przetrzeć przez sito. Do wrzącego wywaru dodać mąkę rozrobioną z mlekiem- mieszając zagotować. Dodać szczaw i przyprawy. Przy podaniu pokroić jajka na talerz i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 09.07.2011 20:21
super
misia53 04.04.2011 21:34
To jest moja ulubiona zupa
Babciagramolka 21.03.2011 18:27
Musze zrobic bo dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak