Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab po domowemu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 700 g
pomidor 1
cebula 1
kefir 2 łyżki
czosnek
koperek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
przyprawa do gyrosa
oliwa 3 łyżeczki
majonez 1\\2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab po domowemu

Mięsko kroimy w cienkie paseczki 1 cm szer., 0,5 cm grubości i 3 cm długości , przekładamy je prosto do miseczki , wlewamy oliwę , przyprawę do gyrosa , do kurczaka i to zostawiamy na 5 godzin. W między czasie do kefiru i majonezu dajemy czosnek bardzo drobno rozdrobniony , koperek , zioła prowansalskie . Pomidora umyć i pokroić w pół pl astry . Zamarynowane mięsko pieczemy na grillu, dość mocno przypiekając . Kapustę jedną i drugą szatkujemy , każda z osobna polewamy oliwą z cukrem i wszystko ładnie układamy na talerzu obok siebie pomidorka kładziemy jako dekoracja . Podajemy z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 23.09.2012 13:31
super wygląda
babcia
babcia 23.09.2012 13:31
super wygląda
ewaa 11.12.2011 20:14
super :)
Monika193
Monika193 10.10.2011 09:29
moje smaki pycha
Oktawia 30.06.2011 23:05
smaczne
Kopiko1983 07.04.2011 06:50
Uwielbiam kebaby! Muszę kiedyś zrobić, to moja rodzinka będzie zachwycona :)
magical66 22.03.2011 10:16
super przepis
Margo1 21.03.2011 20:01
Zapomniałam napisać w składnikach o kapuście białej i czerwonej .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak