Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w ziołach duszone z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 45 dag
cebula biała 4 szt.
Przyprawa curry orientalna Prymat
przyprawa do gyrosa
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
woda
oliwa
kostka drobiowa 1\\2
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w ziołach duszone z cebulką

Fileta podzielić na kawałki , wszystkie przyprawy połączyć ze sobą i natrzeć całego fileta , każdy kawałek , cebulę pokroić w półplasterki. Rozgrzać oliwę na patelni i najpierw usmażyć cebulkę wraz z czosnkiem pokrojonym drobniutko. Zaraz potem wkładamy na patelnię fileta i wszystko ma się najpierw smażyć . Po 20 minutach wlać szklankę wody , ja zawsze najpierw zagotuję a potem wlewam. Całość dusimy cały czas aż woda odparuje , potem powtarzamy jeszcze raz tą czynność z wodą jeszcze raz. Filety mają się dusić do momentu aż wsadzimy widelec i mięsko będzie się samo rozpływać . Możemy podawać z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 27.01.2013 11:34
mniam
matii6 12.04.2011 20:09
pyszności,,,
Margo1 21.03.2011 17:33
Zawsze jak mam nakładać takiego fileta to daje bez cebuli. A wiecie dlaczego , bo jak tak stoję i przewracam mięso i próbuję to tylko cebulkę zjadam , jest tak pyszna . Warto zrobić taki obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak