Sposób przygotowania

Fileta podzielić na kawałki , wszystkie przyprawy połączyć ze sobą i natrzeć całego fileta , każdy kawałek , cebulę pokroić w półplasterki. Rozgrzać oliwę na patelni i najpierw usmażyć cebulkę wraz z czosnkiem pokrojonym drobniutko. Zaraz potem wkładamy na patelnię fileta i wszystko ma się najpierw smażyć . Po 20 minutach wlać szklankę wody , ja zawsze najpierw zagotuję a potem wlewam. Całość dusimy cały czas aż woda odparuje , potem powtarzamy jeszcze raz tą czynność z wodą jeszcze raz. Filety mają się dusić do momentu aż wsadzimy widelec i mięsko będzie się samo rozpływać . Możemy podawać z ryżem .

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Zawsze jak mam nakładać takiego fileta to daje bez cebuli. A wiecie dlaczego , bo jak tak stoję i przewracam mięso i próbuję to tylko cebulkę zjadam , jest tak pyszna . Warto zrobić taki obiad.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pyszności,,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !