Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 6 szt
oliwa
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi z grilla

Obieramy, przycinamy i odłamujemy zdrewniałe końce szparagów. Wrzucamy na dwie minuty do osolonego wrzątku, aż staną się intensywnie zielone. Następnie przekładamy do wody z lodem, żeby nie straciły koloru i wyjmujemy,skrapiamy oliwą patelnię żeberkową. Gdy się rozgrzeje, układamy szparagi, doprawiamy solą i pieprzem. Po paru minutach przewracamy,smarujemy masłem i posypujemy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak