Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1
mąka 25 dkg
masło 5 dkg
cukier puder 20 dkg
mleko 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
miód 2 łyżki
Polewa:
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, miód, mleko i mąkę z proszkiem, dodawać na przemian. Upiec.
Najlepiej robić z podwójnej porcji. Upieczone ciasto pokroić w kwadraciki dowolnej wielkości. Wrzucać do naczynia z przygotowaną wcześniej polewą, wyciągać widelcem i obtaczać w kokosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 25.08.2011 18:19
świetne
Justyna Jussstiii 03.08.2011 08:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak