Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Biszkopt posmarowac masa. Przyłożyć drugim i posmarowac go masa, boki również. . Brzoskwinie pociąc na plasterki i ułożyc na wierzchu. Boki i brzoskwinie posypac kokosem.
Wg uznania biszkopty można nasączyć syropem z brzoskwiń.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    śliczny torcik:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !