Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela gotowana z jarzynami i suszonymi śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety makreli 5 szt
śliwki suszone 10 dkg
włoszczyzna 25 dkg[bez kapusty]
sok z cytryny 2 łyżki
zielona pietruszka do dekoracji
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela gotowana z jarzynami i suszonymi śliwkami

Filety z makreli skropić sokiem z cytryny,śliwki namoczyć,warzywa obrane i opłukane pokroić w plastry i połączyć ze śliwkami,następnie ugotować z przyprawami,pod koniec gotowania dodać rybę i gotować około 20 minut,przed podaniem posypać zieloną pietruszką,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.03.2011 10:29
Świetny przepis , lubie makrelkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak