Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cłodnik z kwaśnego mleka z kiełkami zbóż

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwaśne mleko 5 szkl
botwinka 25 dkg
ogórek kwaszony 2 szt
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 3 szt
kiełki pszenicy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cłodnik z kwaśnego mleka z kiełkami zbóż

Botwinkę opłukać ,pokroić i ugotować,ogórki,rzodkiewkę obrać i pokroić w kostkę,jajka obrać podzielić na cząstki,mleko roztrzepać,szczypiorek i kiełki połączyć z pozostałymi składnikami,doprawić do smaku solą,cukrem i sokiem z cytryny,podawać z ziemniakami lub z pieczywem pełnoziarnistym..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak