Sposób przygotowania

Obrać,ugotować ziemniaki i przepuścić przez maszynke.Bryndzę utrzeć z masłem,solą,pieprzem i orzechami.Następnie połączyć z ziemniakami,Dodać mąke (2łyżki)i rozkłócone jajka ,wyrobić ciasto.Uformować niewielkie kulki,obtoczyć w mące i wrzucic na osolony wrzątek,nie gotować,tylko trzymać w gorącej wodzie 2-3min.Blachę posmarować olejem.Pulpeciki wyjąć z wody,ułożyć na blasze,posypać tartym żółtym serem lub oscypkiem i zapiekać około 15min w piekarniku nagrzanym do temp180C.Podawać do delikatnych kotletów cięlecych.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !