Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg.
pomidory 1 kg.
czosnek 4 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
włoszczyzna - -
ziele angielskie kilka ziaren
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól - do smaku
śmietana 18 proc 6 łyżek
ryż 1 torebka
zielenina - -
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM

Żeberka zagotować w osolonej wodzie. Zebrać szum. Dodać obraną, umytą i pokrojoną włoszczyznę, ugotować bulion. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień.
Dodać ryż i gotować aż będzie miękki.

Do drugiego garnka włożyć umyte i pokrojone na małe kawałki pomidory, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła prowansalskie, dusić pod przykryciem do miękkości pomidorów, co jakiś czas mieszać.

Przetrzeć przez sitko i połączyć z wywarem warzywnym. Doprawić pieprzem, dodać koncentrat, zagęścić rozprowadzoną śmietaną, dodać posiekaną zieleninę, lekko zagotować. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.08.2016 21:23
dobra pomidoróweczka
lozken 07.01.2015 20:20
Pomidorówka w klasycznym wydaniu - lubię to ;)
Margo1 24.03.2011 07:24
bardzo lubię tę zupę
MAR3STA 23.03.2011 17:59
fajny na żeberkach;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak