Sposób przygotowania

Żeberka zagotować w osolonej wodzie. Zebrać szum. Dodać obraną, umytą i pokrojoną włoszczyznę, ugotować bulion. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień.
Dodać ryż i gotować aż będzie miękki.

Do drugiego garnka włożyć umyte i pokrojone na małe kawałki pomidory, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła prowansalskie, dusić pod przykryciem do miękkości pomidorów, co jakiś czas mieszać.

Przetrzeć przez sitko i połączyć z wywarem warzywnym. Doprawić pieprzem, dodać koncentrat, zagęścić rozprowadzoną śmietaną, dodać posiekaną zieleninę, lekko zagotować. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny na żeberkach;)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubię tę zupę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lozken

    Pomidorówka w klasycznym wydaniu - lubię to ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobra pomidoróweczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !