Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy makaron

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
żółtko jajek 4
jajko 2
sól 0,5 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: domowy makaron

Z przesianje maki, jajek, zoltek i soli wyrabiamy ciasto. Jesli jest twarde dodajemy troche wody. Ciasto ma byc elastyczne. Nastepnie odstawiamy na jakies 20 minut, pod sciereczka by nam troche odpoczelo, a jednoczesnie stwardnialo. Ciasto dzielimy na kilka czesci, walkujemy, zawijamy w rulony i tniemy paseczki. Taki makaron gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 23.10.2011 10:53
robię taki
edyta44 02.06.2011 19:12
taki najlepszy
Kate131 24.03.2011 07:48
taki najsmaczniejszy
artur7 21.03.2011 17:07
ja też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak