Sposób przygotowania

Z przesianje maki, jajek, zoltek i soli wyrabiamy ciasto. Jesli jest twarde dodajemy troche wody. Ciasto ma byc elastyczne. Nastepnie odstawiamy na jakies 20 minut, pod sciereczka by nam troche odpoczelo, a jednoczesnie stwardnialo. Ciasto dzielimy na kilka czesci, walkujemy, zawijamy w rulony i tniemy paseczki. Taki makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ja też tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    taki najsmaczniejszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    taki najlepszy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    robię taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !