Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w mniejsze kawałki (z jednej połówki fileta powinno wyjść ok. 5 części). Następnie posypujemy każdą z części z obu stron koperkiem i kładziemy na rozgrzanej z masłem patelni. Smażymy po 5 minut z każdej strony. Odstawiamy.

Pomidora myjemy, kroimy w niezbyt cienkie plasterki, przekładamy: filet, pomidor, cebula, ser, filet.(kolejność wedle uznania) Salami kładziemy obok na talerzu, na niej kawałek pomidora i sera. Ugotowane jajko obieramy ze skorupki i płuczemy. Robimy mu oczka z goździków i posypujemy rzeżuchą. Sos wlewamy do garnka i podgrzewamy ok. 5 minut, następnie przygotowane \'piramidki\' polewamy dekoracyjnie sosem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    no no jak elegancko;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !