Sposób przygotowania

Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Poczekać aż stężeją i pokroić w kostkę.

Ciasto czekoladowe: w rondelku roztopić 20 dag masła, dodać 10 dag czekolady, 25 dag cukru pudru i wodę. trzymać rondelek nad małym płomieniem, do czasu, aż składniki połączą się w gładką masę. Przestudzić. W misce roztrzepać 8 jajek z 50 ml śmietany. Dodać mąkę pszenną tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz przestudzoną masę czekoladową. Wymieszać, przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 50 minut. Ostudzić.

Śmietanę 36% ubić. cały czas ubijając dodać pozostały cukier puder wymieszany ze śmietan-fix.

Na cieście czekoladowym rozsmarować kilka łyżek bitej śmietany, równomiernie rozłożyć pokrojoną galaretkę i wyłożyć resztę śmietany. Po wierzchu obficie posypać startą gorzką czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Spróbuj również

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Uwielbiam ciasta z czekoladą oraz bitą śmietaną.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    smakowite to ciacho ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !