Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet wieprzowy Baca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 60dag
oscypek 10dag
mąka 3łyżki
olej 2łyżki
smalec 2łyżki
masło 1łyżka
Czosnek suszony Prymat 1\\2łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet wieprzowy Baca

Bazylię,pieprz i granulowany czosnek dokładnie wymieszać z olejem.Schab umyć,osuszyć,pokroić na cztery plastry,każdy lekko rozbić tłuczkiem i posmarować przygotowaną pasta ziołową .Kotlety ułożyć jeden na drugim ,przykryć i wstawić na dwie godz do lodówki.Po wyjeciu z lodówki posypać solą,obtoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzanym smalcu.Pod koniec smażenia dodać masło,a kotlety posypać startym oscypkiem.Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak