Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec ziołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Słonina świeża 0,5 kg
boczek wędzony 20 dag
cebula 1 szt
tymianek 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec ziołowy

Słoninę i boczek kroimy w kostkę i topimy na wolnym ogniu.Gdy wytopiona słonina będzie przeźroczysta dodać pokrojoną cebule w kostkę i smażymy aż zrobi się złota.Zdejmujemy z ognia dodajemy zioła i odstawiamy do ostudzenia.Od czasu do czasu należy przemieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.05.2011 08:08
nigdy o takim nie pomyślałam
kuklik 28.04.2011 11:41
też lubię zwłaszcza zimą
Grażyna13 22.04.2011 11:09
Bardzo lubię, zwłaszcza do domowego chlebka i z kiszonym ogórkiem :)
gacopierz23 17.04.2011 14:01
super
traktorek 28.03.2011 09:56
pyszności
Edyta38 22.03.2011 15:57
moj tata uwielbia takie smakołyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak