Sposób przygotowania

Grzyby myjemy,moczymy,gotujemy,odcedzamy i siekamy.Żółtka oddzielamy od białek.Masło ucieramy z żółtkami,łączymy z grzybami,posiekaną natką pietruszki i ubitą piana z białek.Delikatnie dodajemy mąkę i solimy.Kładziemy łyżką podłużne kluski na wrzącą,osoloną wodę(za każdym razem łyżkę maczamy w wodzie).Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.Odcedzamy,osączamy,dzielimy na porcje,polewamy tłuszczem lub sosem i podajemy.Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    sprawdzone pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    ciekawe nigdy jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pomysłowe te kluski super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takimi kluskami to bym się zajadała:) Jak dla mnie to pycha!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    na ostatnim zdjęciu są w wersji mojego męża...przypieczone z serem i keczupem:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam je!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis,
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !