Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po chińsku według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 6 sztuk
natka pietruszki
oliwa 2 łyżki
keczup pikantny 5 łyżek
musztarda 2 łyżki
sól
gałka muszkatołowa Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po chińsku według Agi

Jajka kroimy na pół,wyjmujemy żółtka.Grzyby myjemy,chwilkę moczymy i gotujemy.Miękkie siekamy razem z żółtkami,posiekaną natką i doprawiamy.Tą mieszanką napełniamy białka,układamy w naczyniu,polewamy oliwą wymieszaną z keczupem i musztardą i chwilkę dusimy.Podajemy z ziemniakami,ryżem,kluskami oraz warzywami.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 09.05.2012 20:16
ciekawy przepis
calliope 28.11.2011 10:10
fajny pomysł :)
tomek18 06.09.2011 21:18
świetne
Justyna Jussstiii 17.05.2011 09:05
mniam
Grazyna0211 02.05.2011 14:08
ciekawy pomysł
stokrotka 25.04.2011 09:30
fajny pomysł
Krystyna32 01.04.2011 07:22
świetny przepis
Ewelina38 23.03.2011 11:51
jaja po chińsku, fajny przepis
Robert10 21.03.2011 20:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak