Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz duszony w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory świeże 400 g
tłuszcz 100 g
mąka pszenna 50 g
cebula 100 g
sól 15 g
pieprz 1 g
ziele angielskie 0.6 g
dorsz 875 g

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz duszony w pomidorach

Dorsza oczyścić,przygotować filety,wyporcjować,posolić,oprószyć mąką i usmażyć.Pomidory sparzyć,zdjąć skórę,pokrajać w cząstki,odrzucić nasiona,udusić z cebulą w niewielkiej ilości wody.Z pozostałej mąki i tłuszczu sporządzić zasmażkę,dodać do uduszonych pomidorów,przyprawić sos do smaku.Gorącym sosem zalać usmażone porcje dorsza i chwilę poddusić.Podawać z ziemniakami lub kluskami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak