Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z pieczarkami według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
kalafior 1 mały
pieczarki 15 sztuk
tłuszcz
mleko 2 szklanki
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 3 sztuki
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z pieczarkami według Agi

Kalafior czyścimy,opłukujemy i rozdrabniamy na małe różyczki.Zalewamy wrzącą wodą ,solimy i gotujemy.Pieczarki czyścimy,kroimy w paseczki,smażymy i dodajemy do kalafiora razem z wrzącym mlekiem,chwilkę gotujemy.Tłuszcz rozgrzewamy,mieszamy z żółtkami,posiekana natką pietruszki i zupą,doprawiamy do smaku.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 13.12.2011 21:38
smaczne
Ania67 12.10.2011 09:23
moje smaki
aleksa123 26.09.2011 12:06
mniam
ronald88 02.06.2011 14:28
super
Justyna Jussstiii 04.05.2011 00:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak