Sposób przygotowania

Ciasto orzechowe: mąkę przesiać, dodać margarynę, 10 dag cukru pudru, 3 żółtka (białka pozostawić), śmietanę 18%-ową oraz zmielone orzechy. Wszystkie składniki połączyć zagniatając jednolite ciasto. Wstawić do lodówki.

Masa serowa: twaróg trzykrotnie przemielić przez maszynkę. Z pozostałych jajek oddzielić żółtka i białka. Z białek ubić pianę, a żółtka dodać do zmielonego sera. Schłodzoną śmietankę 30%-ową, ubić z 15 dag cukru pudru. Ubitą śmietanę oraz białka dodać do twarogu i delikatnie połączyć masę. Dodać cukier waniliowy i sok z cytryny.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Odrywać kawałki ciasta orzechowego i wylepiać nim spód blachy. Ponakłuwać widelcem. Następnie wyłożyć masę serową, wyrównać i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 40-50 minut.

W międzyczasie brzoskwinie pokroić w drobna kosteczkę. Z trzech pozostałych białek ubić pianę z dodatkiem 5 dag cukru pudru.

Sernik wyjąć, rozłożyć na nim pokrojone brzoskwinie i równomiernie rozłożyć ubitą pianę z białek. Ponownie wstawić do piecyka na około 10 minut.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Wygląda wspaniale. Taki puszysty:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    cos pieknego!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Wspaniale wygląda i tak też pewnie smakuje;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    superowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    wygląda wspaniale
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !