Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po staropolsku (w szarym sosie)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 150 g
masło 50
rodzynki 30 g
migdały 30 g
cytryny 30 g
mąka przenna 25 g
cukier 15 g
wino czerwone wytrawne 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 0.25 g
karp 1100 żywy

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po staropolsku (w szarym sosie)

Rybę oczyścić,odciąć głowę.Z głowy i włoszczyzny ugotować wywar.Rybę pociąć w dzwonka,skórę naciąć i całość ugotować w wywarze.Sporządzić zasmażkę drugiego stopnia,rozproawdzić wywarem,dodać do pozostałego wywaru z ryby.Migdały sparzyć,obrać,poszatkować i dodać wraz z rodzynkami i przyprawami do sosu.Sos zabarwić karmelem,dodać wino,sok z cytryny i przyprawić do smaku.Podawać z kluskami półfrancuskimi lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 15.04.2011 17:30
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak