Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuropatwy pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuropatwy 2 szt
słonina 100 g
masło 40 g
bułka 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kuropatwy pieczone

Kuropatwy oskubać,wypatroszyć,umyć,osączyć,posolić.Słoninę pokrajać w cienkie płaty,zawinąć w nie kuropatwy,obwiązać nitką i upiec w piekarniku.W czasie pieczenia skrapiać sosem i masłem.Upieczone wyjąć,podzielić na połówki.Słoninę zwinąć i przypiąć do każdej porcji metalową szpadką.Kuropatwy podawać na grzance,skropione sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak