Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka po strasbursku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1400 g
tłuszcz 20 g
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
pasztet 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka po strasbursku

Oczyszczoną kaczkę natrzeć solą,a wewnątrz bardzo drobnym majerankiem,uformować w kieszeń.Ułożyć na brytfance grzbietem do dołu,oblać gorącym tłuszczem i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec do miękkości,polewając wytworzonym sosem.Upieczoną kaczkę wyporcjować.Na półmisku ułożyć równo pokrajane kawałki pasztetu,a na nich porcje kaczki,udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak