Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porcjowe galaretki z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak 700 g
jaja 1 szt
galareta z drobiu 200 ml
pietruszka zielona 10 g
groszek konserwowy 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: porcjowe galaretki z kury

Kurę ugotować,zdjąć skórę,oddzielić mięso od kości.Mięso pokrajać w kostkę.Jaja ugotować na twardo,obrać,pokrajać w cząstki.Do porcjowych foremek nalać na dno 1łyżkę galarety,ułożyć dekoracje z ugotowanych warzyw i zielonej pietruszki,zastudzić.Na zastudzoną dekorację ułożyć mięso,cząst5ki jaj i groszek zielony.Całość zalać tężejącą galaretką,zastudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak