Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy według Joasi

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dag
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
mąka 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 sztuka
olej 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy według Joasi

Cebulę posiekać na drobną kostkę i zeszklić na łyżce oleju,mieszając.Mięso pokroić na kawałki,posolić i popieprzyć.Lekko obtoczyć w mące.Rozgrzać olej i na nim podsmażyć mięso,często mieszając.Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Do mięsa dodać cebulę i warzywa.Podlać wrzątkiem.Dusić na małym ogniu pod przykryciem. około 30 minut.Doprawić papryką i majerankiem.Podawać gorące z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 22.03.2012 09:02
mniam
Krystyna32 13.02.2012 08:41
pycha
Karmel 31.01.2012 20:14
fajne
Marzena34 18.09.2011 19:13
ja tez lubie
Justyna Jussstiii 08.07.2011 12:31
super
Motorek 10.04.2011 12:03
smaczne
Dorota59 23.03.2011 22:12
moje ulubione
Robert10 21.03.2011 12:18
oj to lubię-pycha jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak