Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z kurczaka panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 g
sól do smaku
mąka 10 g
tłuszcz 30 g
masło 10 g
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: filety z kurczaka panierowane

Przeprowadzić rozbiór piersi kurczaka.Wydzielone filety z kostką uformować nadając im kształt wydłyżonego liścia,filety przed smażeniem panierować.Po usmażeniu zważyć każdy filet i położyć na nim masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak