Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki babci

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
cukie 1 szkl
margaryna 1,5 kostki
kakao 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
miód sztuczny (płynny) 3/4 słoika
jajko 2
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki babci

Przez sitko przesiać mąkę i kakao. Następnie dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Powinno być dobrze wyrobione i bez żadnych grudek. Następnie wkładamy je do lodówki i chłodzimy ok 1 godziny. Po wychłodzeniu wałkujemy i wycinamy foremkami pierniczki. Pieczemy ok 10 min w temp 80 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 31.03.2011 09:58
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak